En daar is hij/zij dan, na lang, lang wachten, uw nieuwe huisgenootje, van harte gefeliciteerd.

Ik zou zeggen; neus even in onderstaande informatie en doe er uw voordeel mee:

Eten en drinken:

Brokjes (graan vrij en met een hoog vleesgehalte) en water staan altijd de gehele dag tot hun beschikking, voor kittens en volwassenen. Katten eten meerdere keren per dag een kleine portie dit is dus natuurlijk gedrag. Als kittens van jongs-af-aan gewend zijn dat er steeds voer klaar staat, zullen ze zich niet snel overeten. ’s Avonds krijgen de katten een bakje hoogwaardig natvoer.

Over het algemeen is een Maine Coon gek op water, de een zal alleen wat met zijn poot hengelen terwijl een ander de bak tot aan de bodem toe leeg schept. Handig dus om even rekening te houden met de keuze van de drinkbak. Onze keuze is gevallen op een stabiel fonteintje van keramiek met een inhoud van dik 1 1/2 liter.

Ontworming

tot 6 maanden: iedere maand , vanaf 6 maanden 4x per jaar. Meest gebruikte is Milbemax ( als “afwisseling” bijv. panacur of stronghold bij de dierenarts)

Krab- en toiletgelegenheden

Een Maine Coon kan behoorlijk groot worden. Bij het aanschaffen van krabpalen en kattenbakken is het handig dat deze geschikt zijn voor grote katten gezien de grootte en gewicht.

De vacht

Het is verstandig uw nieuwe maatje 1x per week te borstelen/kammen. Een slicker brush en een kam aanschaffen is meestal voldoende. Let vooral op de oksels en de “broek” hier wil het wel eens een klitje zitten. Leestip: “Klitvrije Kat, zo doe je dat!” geschreven door Wendy Govers-van Thiel

Potentiële gevaren:

Planten en bloemen:

Welke zijn giftig en welke niet?  Veel  kamerplanten zijn giftig en ook in uw tuin zijn wellicht giftige planten vinden

Ook  snijbloemen kunnen behoorlijk giftig zijn (ook omgooi gevaar), de meest bekende is waarschijnlijk de lelie. Op internet zijn verschillende sites te vinden met lijsten giftige en niet giftige planten.

Linten en andere frutsels

Vooral cadeaulint is natuurlijk onweerstaanbaar om mee te spelen. Helaas worden dit soort zaken nogal eens opgegeten met de alle gevolgen van dien Verstikking , verstoppingen dat wil je echt niet meemaken. Niet laten slingeren dus, dit bespaart een ritje naar de dierenarts en zowel jou als je kat heel veel ellende.

(Electriciteit)snoeren en kabels

Naast dat katten er verstikt in kunnen raken, is er ook een risico dat ze er in gaan bijten. Dit kan dus hele nare gevolgen hebben. Kabels en snoeren , waar mogelijk, uit het stopcontact en wegwerken met speciale kabelbeschermers en/of goten.

Reinigingsmiddelen en medicijnen

Horen simpelweg achter slot en grendel